Jenny van Huissteden (1972)

Geboren in Utrecht, waar moeder muziekjuf en dirigente was en vader zong in het koor van moeder, heb ik muziek met de paplepel ingegeven gekregen.  Na mijn studie muziektherapie ben ik verder gegaan op het Arnhems conservatorium waar ik schoolmuziek (tegenwoordig ODM) heb gestudeerd met bijvak koordirectie.

Mijn werk is heel breed en geeft door de jaren heen een gevarieerd beeld. Zo heb ik kindercursussen muziek gegeven op een muziekschool en heb ik ook enkele jaren op een middelbare school gewerkt als vakdocent muziek.
Daarnaast ben ik direct na mijn opleiding begonnen bij Kunstbedrijf Arnhem, afdeling musical en muziektheater, om les te geven aan kinderen en volwassenen in samenwerking met collega docenten dans of theater. Daar ontwikkelde ik mijn liefde voor musical en het lesgeven aan musical/theatergroepen. Ik heb in de loop der jaren aan diverse koren leiding gegeven met verschillende stijlen. Variërend van studentenpopkoor tot Nederlandstalig pleinkoor, maar mijn hart ligt toch het meest bij de musical.

Om mijn directievaardigheden bij te houden volg ik regelmatig bijscholingscursussen en heb ik  de opleiding dirigent licht vocaal gevolgd bij Tijs Krammer. Ook nam ik deel aan de Kurt Thomas cursus.  Momenteel ben ik repetitor/dirigente van Theaterkoor Houten en Theatergroep Horizon in Egmond.

Naast mijn werk als dirigent werk ik als freelance vakleerkracht muziek op verschillende basisscholen. Zowel regulier als speciaal onderwijs. Dit doe ik o.a. namens muziekcentrum Aslan en muziekschool Amsterdam.